Son dönemlerde çeşitli sebeplerde duygularınızın yıprandığını mı düşünüyorsunuz?
Çoğu insan çevresi tarafından denge durumundayken değil, kriz dönemlerinde sergilediği tavırla değerlendirilir. Bu durumlarda panik yapmak, sinirlenmek veya içe kapanmak gibi davranışlar duygusal dayanıklılığın zayıflığını gösteriyor.
Neyse ki duygusal olarak güçlü bir duruş sergilemek için izleyebileceğiniz çeşitli yollar mümkün.
2. Duygusal direnç günlük yaşantınız için önemlidir.
Yaşanan her kötü olayın öyle ya da böyle bir deneyim ve kazanım bıraktığını unutmayın. Kulağa hoş gelmediğini biliyor olsak da örneğin birini kaybetmenin verdiği dayanılmaz acı zamanla kaybı yönetmeye evrilir. Çevrenizden birisi aynı durumu yaşadığında nasıl müdahale edeceğinizi bilir ve daha bilinçli yaklaşırsınız.
Duygusal direnç sahibi olmak!
hissetmemeniz anlamına gelmez. Yalnızca hissettiklerini doğru kontrol edebiliyor olduğunuz anlamına gelir. Duygusal direnç sahibi olmanız; stres, trajedi veya aksiliklerle başa çıkmak için daha sağlıklı, daha olgun ve iyimser bir yaklaşım sahibi olmanızı sağlar. Olumsuz koşullara karşı daha yüksek toleransa sahip olmak, duyguları daha kolay yönetmek hem iş hem kişisel hayatta avantajlar sağlar.
Nihayetinde duygusal dayanıklılık sahibi olmak, zor durumlarda umudu kaybetmeyip durumu yönetebilmeniz anlamına gelir. Tünelin sonunda görünmeyen bir ışığın her durumda olduğunu bilmek, sizi hem rahatlatır hem de kendinizi yıpratmanızın önüne geçer.