Seri üretimin en yoğun yapıldığı bu zamanda dünyaya gelen kimseler olarak istifçilikte oldukça başarı sağladık.
Kırtasiye, giyim veya dekoratif malzemeler; koleksiyon tercihimizi hangi alanda yapmış olursak olalım yaşam alanlarımızı nesnelerin işgaline teslim ettik.
Fıtratımıza uygun olmayan bu tüketim alışkanlığı bizi boğarken dünyada hızla popülerleşen minimalizm akımı imdadımıza yetişti. Minimalizm; yaşamınıza değer katmayan, size hizmet vermeyen soyut veya somut her şeyi hayatınızdan çıkarmak anlamına gelir.
6. Eşyalarınızı Sınıflandırın
İşe girişmeden önce en kapsamlı sınıflandırma yöntemi olarak onları ne yapacağınıza göre sınıflandıra bilirsiniz. Örneğin; kullanılacak, satılacak, bağışlanacak, geri dönüşüme gönderilecek, çöpe atılacak…
Her seferinde bir odanızı ayıklayabilirsiniz
Eşya ayıklamaya sizi en çok yoran ve minimalistleştirmeye iten alandan başlayın. Bu sizin motivasyonunuzu artıracak ve fazlalıklarınızdan kurtulmanın size maddi ve manevi olarak ne kadar rahatlattığını fark edeceksiniz.
Bir gün işe yarayacağını var saydığınız çöplerinizden kurtulun
Bozulan, kırılmış, yıpranmış veya kullanılamayacak ancak “bunu şunun için kullanırım, geri dönüştürürüm” diyerek kendinizi kandırdığınız eşyalarınızı artık çöpe atın. Unutmayın en iyi ihtimalle geri dönüştürmeyi başardığınız eşyanızın yeni formuna da aslında hiç ihtiyacınız yok. Diğer yandan onu geri dönüştürmek için de tekrar masraf yapmak zorundasınız.