Avustralya’nın Perth kentindeki yerel bir spor salonunda bir vücut geliştirmecinin hayatını kaybetmesi yeterince trajik ancak yaşanan şey bununla sınırlı değil.

15 saat boyunca duşta kaldı. 15 saat nasıl fark edilmez akıl alır gibi değil…

İşte bu üzücü hikayenin detayları…

Adam duştayken bayıldı

Giuliano Pirone, yerel spor salonunda sık sık çalışan ve tesisleri kullanan 33 yaşında bir Avustralyalı vücut geliştirmeciydi.

Sabah saat 7:30 civarında, 24 saat açık spor salonunda çalışırken soyunma odasının duş kabinine girdi. Duştayken baygınlık geçirdi ve bulunmadan önce 15 saat boyunca soğuk suyun altında kaldı.

Ailesi durumu yerel yetkililere bildirdi

Pirone’nin ailesi ona ulaşamayınca ve evden haber alamayınca, onun iyiliği konusunda endişelendiler. Aynı gün saat 15:00 civarında polise başvurdular. Polis sonunda onu bulmak için cep telefonundan gelen bir sinyali kullandı. Onu baygın halde bulmak için banyo kapısını kırdılar. Prenses Diana’nın Olay Yerinde Bir İtfaiyeciye Söylediği Son Sözler

Hastanede hayatını kaybetti

Pirone spor salonu duşundayken travmatik bir beyin hasarı geçirdi. Bu yüzden, sonunda bulunup hastaneye götürülse de, iki hafta sonra hayatını kaybetti. Daha erken bulunmuş olsaydı hayatta kalıp kalmayacağı belirsiz. Durum ne olursa olsun oldukça trajik ve rahatsız edici.

Giuliano Pirone

Spor salonuyla ilgili soruşturma sürüyor

Pirone’nin ölümünün trajik koşulları göz önüne alındığında, spor salonuyla ilgili bir soruşturma yürütülüyor.

Bu soruşturma, spor salonunun olanlardan sorumlu olup olmadığını belirleyecek. Birçok kişi, özellikle de Pirone’nin ailesi, spor salonundaki hiç kimsenin fark etmediği halde, onun neden bu kadar uzun süre duşta kaldığını anlayamıyor. 1 Ayda 720 Yumurta Tüketti, Sonuçlar Bilim Dünyasını Şaşkına Çevirdi

Güvenlik kamerası görüntülerinde Pirone’nin duşa girmeden önce hasta gibi davrandığı görülüyor

Giuliano’nun annesi Daniela Pirone’ye göre spor salonundan gelen görüntülerde, Giuliano’nun koşu bandında karnını tuttuğu, duşa giderken de sendeleyerek ve bir şeylere çarparak yürüdüğü görülüyor.

Spor salonunun o sırada ne kadar yoğun olduğu veya çalışanların veya diğer müşterilerin duşun o kadar uzun süre aktığını neden fark etmedikleri belirsiz.

Mağdurun ailesi spor salonlarının tuvaletlerini her saat kontrol etmesini istiyor

Pirone’nin trajik ölümünün ardından ailesi, aynı olayın bir daha yaşanmaması için spor salonu tuvalet ve duşlarının her saat kontrol edilmesini talep ediyor.

Ayrıca 24 saat açık spor salonlarından, günün veya gecenin hangi saati olursa olsun personel bulundurmayı değerlendirmeleri isteniyor.

Trajik bir kaza ya da sağlık sorunu her zaman üzücüdür ancak Giuliano’nun bu kadar uzun süre yalnız kalması daha da üzücü.

Ailesi onu bulamayınca hemen harekete geçti ancak 24 saat açık spor salonunda daha iyi düzenlemeler yapılsaydı bu üzücü hikayenin bir nebze olsun önüne geçilebilirdi.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner