Çocuksuz çiftler için olabildiğince heyecan verici olan tüp bebek konusu efsanelerle doludur. Bu konuda çalışmaları olan bir uzman doktordan 5 efsaneyi haberleştirdik.

Tüp bebek tedavisine başlamaya karar vermek büyük bir adımdır. İşin sadece maddi tarafı değil, aynı zamanda zihinsel dayanıklılık tarafı da çok önemlidir. Doğurganlık tedavisinin tüm stres faktörlerine ve endişe uyandıran yönlerine rağmen, çalışmanın sonunda evladınıza ya da evlatlarınıza kavuşabilirsiniz.

Çocuğu olmayan birçok çifte umut verebilecek son teknoloji bir doğurganlık tedavisi olan tüp bebek hakkında yanlış bilinen 5 durumdan bahsettik.

2. Tüp bebek bebeklerinde kromozomal anormallikler vardır

Tüp bebek yöntemiyle yenidoğanların genetik sorunları yoktur, ancak bunun sonucunda tüp bebek yapan bireylerin önceden var olan bazı rahatsızlıkları olduğunu belirtmek önemlidir. Bu tedaviyi seçenlerden dolayı çocuklarına aktardıkları genetik sorunları olabilir. Bu durum normal doğumda da görülür.

Genetik anormallikleri Tüp bebekleriyle ilişkilendiren raporlara baktığımızda, düşük sperm sayısına veya azospermiye (sperm yok) sahip erkeklerin doğuştan engelli olma olasılığının daha yüksek olduğunu ve bunların daha sonra çocuklarına geçtiğini görülmüştür.

Tüp bebeklerdeki genetik bozukluklara, teknolojiden değil, genetik olarak kusurlu genlere sahip hastalardan neden oluyor, diyebiliriz. Yani bunu genellemek yanlış tamamen kişiyle alakalı bir durum diyebiliriz.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner