Tedavi edilmeyen kronik sırt ağrısı, gözetimsiz bırakılır ve tedavi edilmezse günlük yaşam üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir.
Uzun süreli kronik ağrıdan mustarip olan kişiler, günlük aktivitelerini gerçekleştirmede zorluk yaşayabilirler. Aynı zamanda bir bireyin duygusal refahını da etkileyebilir ve depresyona ve engelliliğin artmasına neden olabilir.
Uzun süreli sırt ağrısını sürdürmek, uyku eksikliğine ve sinirliliğin artmasına neden olabilir ve depresyona da katkıda bulunur. Çok az uyumak ağrıyı şiddetlendirir ve daha fazla ağrı uyumayı imkansız hale getirir.
2. Risk faktörleri
İlerleyen yaşla birlikte kemik kuvvetinde, kas elastikiyetinde ve tonusunda ve zamanla azalan ani sarsıntılı hareketlerden kaynaklanan şokları absorbe etme yeteneğinde azalma olur. Diskler belirli bir süre boyunca sıvı kaybeder ve omurları yastıklama yeteneklerini kaybedebilir.
Ani ağır hareketler yapmak veya bu tür aktivitelere hazır olmayan kasları aşırı yüklemek, omuriliğe kök salmış vücut hareketlerini kontrol eden ve sinyalleri ileten 50’den fazla sinirden birine baskı uygulayabilecek burkulma, zorlanma veya spazmlara neden olabilir. vücuttan beyne. Bu sinir kökleri sıkıştığında veya tahriş olduğunda, kronik sırt ağrısı gelişir.
Kontrol edilebilecek ve önlenebilecek diğer risk faktörleri arasında obezite, sigara, stres, zayıf fiziksel aktivite, garip uyku pozisyonu ve uzun süre uygun olmayan duruş yer alır.