Omuz ağrısı, günlük aktiviteleri normal bir şekilde gerçekleştirmeyi imkansız kılan çok can sıkıcı bir durum olsa da, doğal olarak ve ilaç kullanmadan rahatlatabiliriz.
Ağrıya, iltihaplanmaya ve hareket felcine neden olabilecek çeşitli yaralanma türleri vardır. Ayrıca, zamanında tedavi etmezsek iltihap kronikleşebilir. Öncelikle omuz ağrısının sandığınızdan daha yaygın olduğunu ve daha da önemlisi düzeltilebilir olduğunu bilmelisiniz. Çıkık ve kırıklarla uğraşırken tıbbi yardım almanın gerekli olduğu durumlar vardır. Bu iki durum genellikle o bölgede yaşanan travmalardan kaynaklanmaktadır.
Yazının sonunda evde yapabileceğiniz doğal tarifler vereceğiz. Bu tarifleri okumayı unutmayın.
1. Omuz Ağrısının Nedenleri
Omuz ağrısı ile ilgili en yaygın durumlar şunlardır:
- artroz
- Artrit
- tendinit
- Tendonlarda kireçlenmeler
Benzer şekilde, omuz ağrısını ortaya çıkarabilecek farklı durumlarda vardır. Bunların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Sonraki butonuna tıklayarak okumaya devam edin.
Çıkık
Çıkık humerusun (kol kemiği) başı omuz boşluğundan zorlandığında ortaya çıkar. Bu, aşırı efor, burkulma veya darbe sonucu ortaya çıkabilir. Omuz çevresindeki bağlar, tendonlar ve kaslar yorulduğunda veya yıprandığında tekrarlayan çıkıklar meydana gelebilir. Kolunuzu kaldırırsanız veya ileri doğru hareket ederseniz bunlar ağrıya ve dengesizliğe neden olur.
Tendinit
Tendonlar bağ dokusu liflerinden oluşur ve kasları ve kemikleri bağlama işlevine sahiptir. Tendinit veya tendon iltihabı, genellikle yeterli duruş olmadan tekrarlayan egzersizler yapıldığında ortaya çıkar; burkulma gibi diğer travmalarla da ilişkili olabilir.
Kırık
Genellikle kişinin maruz kaldığı düşmeler, spor yaralanmaları veya kaza gibi olağan dışı darbeli yaralanmalar sonucu oluşurlar. Şiddetli ağrıya ve şiddetli iltihaplanmaya neden olurlar.
Kireçlenme
Genellikle eklemlerin aşınması nedeniyle gelişir; bununla birlikte, genellikle kas ve tendonların yanı sıra enfeksiyonlarla ilişkilidir. Enflamasyon, ağrı ve sertlik ile kendini gösterir. Osteoartrit Eklem Kireçlenmesi Nedir?