Lamine Diş Kaplama Tedavisi Fiyatları
Lamine diş kaplama tedavisi fiyatı işlem yapılacak diş sayısına ve tercih edilebilecek Lamine diş kaplama tedavi yöntemlerine göre farklılık gösterebilir. Lamine diş kaplama tedavisi olacağınız hastaneye göre fiyat farklılıkları olabilir. Özel muayenehanelerde farklı fiyat, hastanelerde farklı fiyat politikası uygulanabilir. Lamine diş kaplama tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak ve fiyatları hakkında konuşmak için İstanbul Şişli’deki İstdentbul Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimize bekliyoruz.
Lamine Diş Ömrü Ne Kadar?
Lamine diş tedavisinin kullanım durumu ve süresi düzenli ağız bakımının yapılıp yapılmadığına göre ve ne kadar dikkat edilip edilmediğine göre farklılık gösterebilir. Eğer düzenli ağız bakımı yapılıp, sert gıdaların tüketimine dikkat edilirse, lamine diş tedavisinin kullanım ömrü tüm bunların yapılmaması durumuna göre farklılık gösterebilir.
Lamine dişin, hastanın kendi ağız ve dişlerine yapması gereken bakımdan daha farklı bir bakıma ihtiyacı olmaz. Var olan yani hastanın kendi dişini koruması için nasıl;
- Sert cisimleri dişleriyle kırmaması gerekiyorsa,
- Sert cisimleri ısırmaması gerekiyorsa, lamine dişler için de bunlara dikkat etmesi gerekir. Fındık, ceviz gibi sert kabuklu yemişler dişlerle kırılmalıdır. Dişleri zorlayan sert besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir. Havuç gibi sert besinleri keserek tüketmek gerekir. Aynı zamanda günlük ağız bakımına dikkat edilmelidir. Günde iki kez dişler fırçalanmalı, diş ipi ve ağız bakım suyu kullanılmalıdır. Diş ipi kullanmak lamine dişin kullanım ömrünü uzatır. Diş gıcırdatma ya da diş sıkma durumu varsa bu durumlar lamine diş tedavisinin ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle öncelikle bu problemlerin tedavi edilmesi gerekir.
Lamine Diş Sağlam mıdır?
Lamine dişlerin sağlamlığı kullanım durumuna göre değişebilir. Bazı durumlarda lamine dişler kırılabilir. Bu durumları ikiye ayırabilir. Biri klinik nedenli gelişirken diğeri ise biyolojik olarak gelişir.
- Lamine dişlerin kırılmasına neden olan klinik nedenli diş kırılmaları aşağıdaki gibi sıralanabilir;
– Yapıştırıcının dişi bırakması ya da laminenin iyi yapışmaması sonucunda lamine diş kırılması meydana gelebilir.
– Protezin ana taşıyıcısının kırılması sonucunda lamine diş kırılması meydana gelebilir.
– lamine dişin bir kısmının kırılması sonucunda lamine diş kırılması meydana gelebilir.
– Estetik nedenlerin sonucunda lamine diş kırılması meydana gelebilir.
– Kapanış problemleri sonucunda lamine diş kırılması meydana gelebilir.
Lamine dişlerin kırılmasına neden olan biyolojik nedenli diş kırılmaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
– Lamine diş altında sonradan meydana gelen çürükler varsa, lamine diş kırılabilir. çürükler oluşmuş ise; lamine diş kırılabilmektedir.
– Diş köklerinde kanal tedavisine ilişkin sorunlar varsa, lamine dişler kırılabilir.
– Diş eti çekilmesi, dişi çevreleyen kemik kaybı gibi periodontal problemler varsa, lamine diş kırılabilir.
Lamine Dişler Düşer Mi?
Lamine dişlerin düşme olasılığı yok denecek kadar azdır. Bunun sebebi şöyle açıklanabilir; günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte lamine dişi yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcıların kuvveti oldukça yüksektir. Lamine diş düşer mi kırılır mı sorusunu cevaplamak gerekirse, gerekli uygulama ve kullanım durumlarına dikkat edildiği sürece lamine dişlerin düşmesi gibi bir durum söz konusu olmaz.
Lamine Diş Kimlere Yapılmaz?
Lamine diş uygulaması estetik açıdan diş düzenlemesi için kullanılan diş tedavi yöntemidir. Ancak, lamine diş tedavisi bazı durumlarda uygulanamaz. Laminate diş tedavisinin uygulanmasının uygun olmadığı durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Diş gıcırdatma ve diş sıkma problemi olan hastalara,
- Aşırı çapraşıklık diş yapısına sahip hastalara,
- Çürük oluşumu riski bulunan hastalara,
- Ağız hijyeni kötü durumda olan ve dikkat etmeyen hastalara,
- Alt ve üst dişler arasında başa baş kapanışın olduğu durumlarda,
- Sağlıklı mine dokusunun olmadığı diş yapısına sahip olan hastalara lamine diş uygulaması yapılmaz.
Lamine hangi durumda kullanılır?
Lamine diş uygulaması estetik açıdan diş düzenlemesi için kullanılan diş tedavi yöntemidir. Laminate diş tedavisinin uygulanmasının uygun olduğu durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Dişlerin formundan memnuniyetsizlik gibi bir durum varsa,
- Ön dişlerde meydana gelen diş renklerinde sararma durumu varsa ve beyazlatma tedavisinden sonuç alınmaması gibi bir durum söz konusuysa,
- Dişler arasında aralıklar söz konusuysa,
- Ön dişlerde kırılma ya da aşınma söz konusuysa,
- Dişlerde kalıtsal sorunlar varsa,
- Dişlerde çapraşıklık varsa ortodonti tedavisine alternatif olarak lamine diş tedavisi tercih edilebilir.
Laminat Kaplama Nedir?
Ortodonti tedavileri sonuçların güzel olduğu bir uygulamam biçimidir. Ancak uzun soluklu bir tedavi yöntemidir. Bu noktada karşımıza laminate veneer yöntemi gelmektedir. Laminate Veneer, her insanda olabilecek dişteki renk, şekil bozukluklarına çözüm olarak uygulanmaktadır. Sadece estetik açıdan değil, diş arası boşlukların düzeltilmesi ya da diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi için diş hekimlerince uygulanan bir tedavi yöntemidir. Porselen lamine, yaprak porselen ve yaprak lamine olarak da isimlendirilir. Ortodonti tedavisi aylarca, bazı ağız problemlerine göre yıllarca süren bir tedavi olmasına rağmen yaprak porselen uygulaması, hastalara zaman kazandırmaktadır çünkü bir yaprak lamina uygulaması 7-8 gün sürmektedir. Yaprak porselenler, laboratuvar ortamında cihazlar tarafından kişinin ağız ölçülerine göre üretilir.
Laminate Veneer Nasıl Uygulanır
Yaprak lamine olarak bilinen Laminate Veneer uygulaması aşağıdaki gibi gerçekleştirilir;
- İlk önce bir diş hekimi muayenesinden geçmek önemlidir.
- Kişinin ağrı eşiğine göre temizleme işleminden önce lokal anestezi yapılabilir.
- Daha sonra dişler işlem için hazırlanmalıdır. Bu hazırlık porselen laminelerin oturtulması için diş yüzeylerinin pürüzlendirilmesi ve temizlenmesidir. Pürüzlendirme derecesi diş yapısına göre değişmektedir.
- Aşındırma sonrası diş ölçüleri alınır ve alınan ölçülere uygun yaprak porselenler laboratuvarda hazırlanmaya başlanır. Bu hazırlanma süresi 4-6 gün sürer.
- 4-6 gün bekleme süresince geçici yaprak porselenler yapıştırılır ya da diş yüzeyine geçici dolgular yapılır.
- Dişler laboratuvarlarda hazır olduğunda hastanın son kez dişleri derinlemesine temizlenir.
- Daha sonra özel bir jel yardımıyla yaprak porselenler diş yüzeyine yapıştırılır.
Laminat Veneer Fiyatları Ne Kadar?
Laminat veneer kaplama tedavisi fiyatı işlem yapılacak diş sayısına ve tercih edilebilecek Laminat veneer kaplama tedavi yöntemlerine göre farklılık gösterebilir. Laminat veneer kaplama tedavisi olacağınız hastaneye göre fiyat farklılıkları olabilir. Özel muayenehanelerde farklı fiyat, hastanelerde farklı fiyat politikası uygulanabilir. Laminat veneer kaplama tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak ve fiyatları hakkında konuşmak için İstanbul Şişli’deki İsdentbul Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimize bekliyoruz.