Kulak deldirme işlemi son derece basit ve güvenli bir işlem olmasına rağmen bazı durumlarda kulak deliği iltihabı söz konusu olabilmektedir.
Kulak deldirme sonrasında uymanız gereken birkaç pratik hijyen kuralı bulunmaktadır. Bu kurallara uyarak kulak deliği iltihabı ihtimalini minimum seviyeye indirebilirsiniz.
Kulak deliği iltihabı neden olur? Bilmeniz gerekenleri öğrenin.
3. Kulak Deliği Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?
Kulak deliği iltihabı küçük ise o zaman evde kendi yapacağınız birtakım işlemler iltihabın iyileşmesi için yeterli olmaktadır. Diğer bir yandan kulak deliği iltihabı kıkırdakta ise o zaman iltihabın giderilmesi için tıbbi yardıma başvurulması gerekir.
Kulak memesinde oluşan kulak deliği iltihabı için evde uygulayabileceğiniz yöntemler şunlar olmaktadır.
- Öncelikle ellerinizi ve küpenizi temizlemelisiniz.
- Bölgeyi daha fazla tahriş etmemek için antibiyotik merhem, hidrojen peroksit ya da alkol kullanımından uzak durmalısınız.
- Bunların yanında deliğin kapanmaması için küpeyi çıkarmamanız gerekir.
- Bunlara dikkat ederek kulak deliği iltihabı olan bölgenin önünü ve arkasını günde iki kez temizlemelisiniz. Daha sonrasında kâğıt havlu ile kurulamayı ihmal etmeyin.
Eğer kulak deliği iltihabı ilerlerse küpelerinizi çıkarmamanız gerekmektedir. Aksi halde yara iyileşerek enfeksiyon derinin içerisinde kalacaktır. Bunların dışında eğer küpeniz hareket etmiyor, enfeksiyon geçmiyorsa ve ateş gibi belirtiler varsa o zaman tıbbi yardım almalısınız. Pekmez Öksürüğe İyi Gelir mi?