Yediğimiz tüm besinlerin ilk aşamasının geçtiği ve her şeyi daha kolay tüketmemizi sağlayan yegane parçamız dişlerimizdir. Buna bağlı olan diş etinin rengi de kişiden kişiye göre değişebilir.
Ancak yediğimiz birçok şeyden gelen akın akın bakteriler bazen iyi bazen de kötü etkiler bırakabilirler. Ancak sadece bununla kalmaz dişlerimiz ve diş etlerimiz günlük alışkanlıklarımızdan da etkilenirler. Kullandığımızı sigara yaşadığımız tıbbi bir hastalık veya kullanılan ilaçlarımız bile diş etlerimizin yapısıyla oynayabilir.
Diş etleri ise dişleri kaplayan yerlerinde durmasını sağlayan sert bir yapıdır. Diş etinin rengi kırmızı, pembe, kahverengi ya da mor olabilir.
2. Diş Eti Rengi Değişebilir
Eğer diş etleriniz morarmışsa hemen endişelenmeyin. bunun birçok nedeni olabilir, genelde bu nedenler arasında bir takım ağız hastalıkları, diş eti iltihabı, genetik kodlama, etnik kökenimiz ve kullandığımız bazı ilaçlar gelir. Ancak genellikle diş etlerimiz pembe ve pembe tonlarında renge sahiptir. Ancak parmak izlerinde olduğu gibi diş etlerinin de kişiye göre değişkenlik gösterdiği durumlar vardır.
Ayrıca diş etleri yüksek melanin ya da pigmentasyon dengesizlikleri yaşandığında da koyu renge dönebilirler. Bununla birlikte diş eti morarması genelde acı verici süreçler değildir.