Borderline kişilik bozukluğu psikolojik bir rahatsızlıktır. Genellikle ergenlik çağlarında ortaya çıkan bu durumun çeşitli semptomları vardır.

Borderline kişilik kavramı ilk olarak 1938 yılında Adolf Stern tarafından ortaya atılsa da 1975 yılından itibaren Bordeline kişilik bozukluğu olarak araştırmalara konu olmaktadır.

Borderline kişilik bozukluğu yaşayan insanlar stabil bir ruh ve denge halinden uzaktır. Duygular arası geçişkenlik oldukça fazladır. Örneğin, bir an çok yoğun bir öfke ön plandayken kısa bir süre sonra yine aynı yoğunlukta üzüntü hakim olabilir.

Sonraki

5. Terapi ve Destek Önemli

Borderline kişilik bozukluğu tedavisinde genellikle terapi yöntemi kullanılır. Gerekli durumlarda terapiye ek olarak ilaç tedavisi de uygulanabilir.

Tedavi sürecinin uzun soluklu olduğu unutulmamalıdır. İlk aşamada rahatsızlığın günlük hayat üzerindeki etkileri en aza indirilmeye çalışılır. Uyku ve yemek düzeninin sağlanması hedeflenir. Tedavi sürecinin kontrolsüz biçimde sonlandırılmaması son derece önemlidir. Düzenli periyotlarla aynı psikolog veya psikiyatrist ile görüşmek, ilaçların düzenli kullanımı tedavi sürecinin önemli aşamalarındandır. Bir Bebeği Sakinleştirmenin 7 Basit Yolu

Borderline kişilik bozukluğu yorucu bir süreci beraberinde getirse de doğru bir yöntemle tamamen tedavi edilebilir. Bu belirtileri gösteren kişilerin hızlıca tedavi için adım atmaları çok önemlidir.

Sonraki
Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner