Ellerin çok terlediği için insanlarla tokalaşmaktan çekinenler, yüzleri hızlı terlediği için mülakatlarda problem yaşayanlar yada kötü kokuya neden olduğu için toplum içerisine girmekten korkanlar aşırı terlemek konusunda büyük problemlere sahip oldukları söylenebilir.
Ancak bu sorunlar sadece toplumsal etki olarak kendisini gösterir diğer yandan ise vücutta fazla terlemek bazı hastalıkların habercisi olarak da görev alabiliyor.
Aşırı terlemek hakkında detaylı bir yazı hazırladık.
2. Aşırı Terleme Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?
Böbrek üstü bezleri ani bir şekilde yaşanan stresten sonra uyarıldığı zaman tansiyonun hızlı bir şekilde düşmesi, aşırı kanamalar ve hatta kalp krizi olarak kendisini gösterebilecek aşırı terlemenin zararları daha birçok şekilde kendisini gösterebiliyor. Ancak direk olarak bazı hastalıklar da kendisini aşırı terleme olarak gösterebilir. Bu hastalıklar şu şekildedir;
- Enfeksiyon hastalıkları olan ateşli hastalıklar, zatürre, tifo, bademcik iltihapları
- Tiroit bezinin aşırı çalışması
- Menopoz yada menopoz öncesi hormonlarda meydana gelen değişimler.
- Kanser rahatsızlığı ve özellikle omurga çevresinde bulunan bazı alanlardaki tümörler sempatik sistemi düzenli olarak uyardığı için terlemeye neden olur.
- Raşitizm denilen çocuklardaki D vitamini eksikliği özellikle kafa arkasında terlemeye neden olur.
- Sürekli kaygı durumları ve stres aşırı terlemenin başlıca nedenleridir.
Bu gibi hastalıklar önceden kendisini aşırı terleme olarak gösterebilir. Bundan dolayı aniden başlayan bu aşırı terleme durumları için mutlaka bir doktora görünmenizde fayda bulunuyor.