Alzheimer hastalığı, genellikle 65 yaş ve üstü yaşlılarda görülen bir demans türüdür. Ancak 65 yaşından önce de belirtilerin işaret ettiği erken başlayan Alzheimer hastalığı da görülebilir. Bu durumda erken harekete geçmek son derece önemlidir.

Alzheimer başta hafıza sorunlarına ve çeşitli semptomlara neden olur. Zamanla ilerlemesi hızlı olabilir. Tedavisi olmamasına rağmen, semptomları hafifletmek ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için yapılabilecek bazı şeyler vardır.

Alzheimer’ı şüphesini doğuran birçok belirti vardır. Ayrıca hafıza kaybı sorunu da baş göstermeye başlar. Eğer kişi aşağıdaki belirti veya semptomlardan birini veya birkaçını yaşıyorsa, doktora başvurmalıdır.

Sonraki

10. Sosyal Hayattan Uzaklaşmak

Alzheimer geliştikçe, kişi zevk almak için kullandığı sosyal veya iş etkinliklerine katılmayı bırakabilir. İnsanlardan uzaklaşabilir.

Erken Teşhisin Önemi

Bir kişi yukarıda bahsettiğimiz belirtilerden birini veya birkaçını yaşıyorsa, mümkün olan en kısa sürede doktoruna başvurmalıdır.

Erken teşhis, hastalığın ilerlemesinin yavaşlamasına yardımcı olabilir. Alzheimer’ı teşhis etmek için standart bir test yoktur, bu nedenle doktor çeşitli faktörlere dayanarak teşhis koyacaktır.

Erken teşhis hayat kurtarır!

Sonraki
Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner