Buğday tenli kadınların saçları ve makyajları ile bir bütün içerisinde olmaları gerekir.
Saçların rengi koyuysa biraz daha açılması gerekir, çünkü baktığınız zaman göze hitap etmelidir. Göz makyajların da her türlü renkleri kullanabilirler ancak kendilerine yakışan renkleri seçmelidirler. Göz rengine uygun farlar seçilip uygulanırsa kumral tenliler için makyaj önerileri doğrultusunda mükemmel sonuçlar elde ederler.
Göz tonu ne kadar koyu ise dudaklar o kadar açık yapılmalıdır.
Eğer gözler açık renkte boyandı ise bu sefer dudaklar koyu tonların da olmalıdır. Kumral tenlilere uygun makyaj beyaz tenliler ve esmer tenliler için oldukça fazladır. Daha pastel renkleri kullanabilirler ve daha fazla seçenek elde edebilirler.
Kumral tenlilere uygun makyaj önerilerinde buğday tenliler her zaman renk uyumsuzluğundan kaçınmalı ve allıkları çok tercih etmemelidirler. Daha doğal görünümler elde ederek daha fazla dikkat çekebilirler. Fakat tekrar söyleyebiliriz ki kumral tenlilere uygun makyaj yapımı istediği renkleri doğru kullanımlarla tercih etme imkânına sahiptirler. Ayrıca kumral tenlilere uygun makyaj teknikleri kendilerine yakışan renklerle mükemmel sonuçlar elde edebilir ve saçları ile makyajlarını güzel bir bütünleştiriciye çevirebilirler.
Aşağıda kumral tenlilere özel cilt bakım ürünleri için en faydalı maddeleri veriyorum bunlarla kumral tenliler evde çok güzel cilt bakım ürünleri hazırlayabilirler maddeler kumral tene özeldir:
Zümrüt Yağı
Bu bosit yağ kuru, kumral tenlilere özel cilt bakımı için tasarlanmış her hangi bir üründe kullanılabilir. Ben sonbaharda bu yağdan 500 gr kadar hazırlarım ve kış boyunca ev yapımı cilt bakım ürünlerinde kullanmak için buzdolabında saklarım. Bu formülde menekşe (Viola türleri) veya nergis (Calendula officinalis) de kullanabilirsiniz.
Bağa (Plantago major)
Karakafes (Symphtum officinale)
Sızma zeytin yağı
1. Eşit miktarlarda kuş otu, bağa ve karakafes toplayın. Bütün kirli kısımları uzaklaştırarak bitki malzemesini temizleyin. İyice temizleyip duruladıktan sonra, kiağıt havlular ile okşayarak kurulayın.
2. Bitkileri büyük parçalara ayırın ve bir gece kurumaya bırakın.
3. 65C den fazla olmamak üzere, fırını ön ısıtmaya alın.
4. Bitkileri paslanmaz çelik bir kabın içine yerleştirin ve bitki malzemesinin üzerini birkaç milimetre örtecek şekilde zeytin yağı ile örtün. Üstü açık olan kabı fırının içine yerleştirin, ve bitkiler ve yağın 24 saat ısınmasına izin verin. Pişirirken fırının kapağını yarı aralık bırakın, ve ara sıra bitkilerin yanmadığından emin olmak için kontrol edin.
5. Kabı fırından alın. Yeşil yağı süzün ve bitki malzemesini gübre yığınına ilave edin.
6. Yağı şişeye koyun ve etiketleyin (tarih atın). Kullanılmayan kısımları, deri yolu ile buiaşabilen botilusmus bulaşmasından korumak için buzdolabı veya derin dondurucuda saklayın.
Kamoba Mumu
Karnoba mumu mum hurması ağacından (Copernicia prunifera) elde edilen son derce sert bir mumdur. Esas olarak mumlarda ve mobilya parlatmakta kullanılır ve erime noktası 83C’tır. Bir emülsiyonun yağ fazında balmumu yerine kullanılabilir, ama bitmiş ürünün yapısı biraz sert olacak olursa, bir sonraki denemede istenen yapı elde edilene kadar karnoba mumu miktarını azaltın.