Bir şeyi temizlemeye başladığımda, onu bitirmek isterim. Erzak toplama veya tam ihtiyacım olan aleti bulma gibi engellerle karşılaşmak, hiç hoşuma gitmiyor. alıyor. Bu nedenle, her banyo dolabının altında, mutfak lavabosunun altında ve mümkünse, temizlenmesi gereken öğenin yanında pratik bir temizlik kiti bulundurmayı tercih ediyorum.
Ancak bu teknik bazen başımı belaya sokuyor ve tahmin ettiğimden daha fazla zamanımı alıyor. Temizlik yaptığımdan bu yana bir süre geçtiyse veya daha rutin görevler kadar sık yapılmayan derin bir temizlik işiyle uğraşıyorsam, görünürdeki rahatlığın en iyi temizlik uygulamalarını geçersiz kılma riskiyle karşı karşıyayım.
Bu temizleme ilkelerinden biri kuru/nemli temizleme kuralıdır; bu, paspas veya temizleyiciyle nemlendirilmiş bez gibi ıslak yöntemleri kullanmadan önce toz veya kiri toz bezi veya süpürge gibi kuru yöntemlerle temizlediğinizden emin olmak anlamına gelir.
1. Kuru/Nemli Temizlik Kuralına Daima Uymanız Gereken 5 Yer
Kulağa yeterince basit geliyor, ancak kuru temizlemeyi atlayıp doğrudan ıslak temizlemek çoğu zaman cazip geliyor. Ama işte o zaman temizlik bezimin veya paspasımın ardından korkunç ıslak toz ve saç iziyle karşılaşıyorum. Kısa yoldan giderek belki de temizliği kolaylaştırabilecek bir şeyi masumca unutarak, angaryayı olması gerekenden daha zor hale getiriyorum ve bazı durumlarda zarara neden oluyorum.
Daha ıslak temizleme yöntemleri uygulanmadan önce “kuru temizleme” ek adımından yararlanabilecek birkaç temizleme ipucunu sizin için hazırladık. Kuru ve nemli alanların temizliği önemlidir. Yanlış hamleler yüzünden çok daha fazla yorulursunuz.
Sonraki butonuna tıklayarak okumaya devam edin.