En sevdiğiniz tişörtü veya kazağı giyiyorsunuz ve bir delik buluyorsunuz. Dikişlik bir durum yok gibi gözüküyor. Gerçekten tuhaf bir yerde bu delik. Peki nasıl oldu?

Taktığınızı veya yırtıldığını hatırlamıyorsunuz. Ve elbette, bir moda ifadesi olarak delikli kullanabileceğiniz bir yerde değil.

Yıkandıktan sonra kıyafetlerde görünen bir delik, sadece bir eleme süreciyle çalışarak çözülebilen gizemlerden biridir. Her olası nedeni düşünün ve ardından sorunu kontrol etmek ve bunun sorunun kaynağı olup olmadığını görmek ve çözmek için biraz araştırma yapın.

Unutmayın, deliklerin oluşmasının birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenle listeyi el altında tutun.

Photo: AndreyPopov / Getty Images

4. Çamaşır Makinenizin Sıkma Devir Hızı

Çamaşır makineniz de yıkadığınız kumaş türü için çok yüksek olan bir son sıkma devri mi kullanıyorsunuz? Pamuklu giysiler dakikada 600 devirden daha fazla döndürülmemelidir (çarşaf ve havlular ise dakikada 1400 devirin üzerinde bir son sıkma devir hızında kullanılabilir).

Kotlar dakikada 900 devirden fazla dönmemeli ve narin kumaş ve ipekler dakikada 400 devirde kullanılmalıdır. Bu bilgiyle yıkayıcı kılavuzunuz yoksa üreticinizi arayın ve çevrimiçi olarak bir tane bulmaya bakın. Çok hızlı döndürmek de giysileri yıkayıcı tamburnun küçük deliklerine takılmasına ve yarıklarına çekebilir, liflerin aşınmasına ve yıpranmasına da neden olabilir.

Hoşunuza gidebilir
youtube banner