Aloe vera birçok faydasının bulunması sebebiyle ülkemizde de her eve girmeyi başaran aloe vera bakımı ise son derece kolay olmakla birlikte bazı püf noktalara dikkat ederek daha fazla çoğaltabilir ve bitkilerinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
Aloe vera bakımı söz konusu olduğunda öncelikle güneşi seven bir bitki olduğunu aklınızda tutmalısınız. Bu sebeple de doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacağı ancak gölge de olmayan bir alanda bakılmaları gerekmektedir.
Günlük 6- 8 saat güneş ışığı aloe vera bitkileri için yeterli olmaktadır. Eğer donma tehlikesi yoksa bahar ve yaz aylarında balkonunuzda bırakabilirsiniz.
1. Aloe Vera Bakımının Püf Noktaları
Aloe vera bakımı söz konusu olduğunda sulamada da hassas davranmanız gerekmektedir. Sürekli olarak sulanması gerekmeyen bu bitkinin suya ihtiyacı olup olmadığı toprağının 5 cm kadar kuruyup kurumadığına bakarak anlayabilirsiniz. Yaz aylarında haftada iki kez sulamanın yeterli olduğu aloe vera, kış aylarında ise ayda iki kez sulanmalıdır. Fazla sulanması köklerinin çürümesine neden olur.
Aloe vera bakımı ile ilgili olarak bilmeniz gereken bir diğer nokta ise gübrelemedir. Özellikle nisan ve eylül aylarında hızla büyümeye başlayan bitkinizin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesi için ayda iki kez gübrelenmeleri gerekmektedir. Kış aylarında ise gübreleme yapılmaması gerekir.
Aloe veralarınız için seçeceğiniz saksının önemi büyüktür. Uzun süre bakmak istediğiniz bitkinizi büyük bir saksının içerisine almanız büyümesi için daha iyi bir ortam sağlayacaktır.
Aloe vera bakımı için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise toprak seçimi olacaktır. Nemli toprağı sevmeyen aloe vera için kaktüsler için özel olarak hazırlanan toprakları tercih edebilirsiniz. Eğer donma tehlikesi bulunmuyor ise o zaman bitkinize bahçenizde bakabilirsiniz.
Aloe vera bakımı ile ilgili bilmeniz gereken son püf nokta ise aloe veranızı saksıya ektikten sonra üzerine çakıl taşı ya da deniz kabuğu yerleştirmek olmalıdır. Bu doğal ortamlarının yaratılmasına yardımcı olacağı gibi nemin içeride kalmasını da sağlayacaktır. Vazelinle Çizik Giderme Nasıl Yapılır?