“Kendini tanı!” rehberlerimiz genellik bu cümle üzerinde çok dururlar. Peki kendimizi tanıyor muyuz? Zeki miyiz, sporda iyi miyiz kötü müyüz? Görünüşümüz nasıl iyi miyiz kötü durumda mıyız bunları biliyor muyuz?

Ancak dikkatlice bakarsak “bildiğimizi” söylediğimiz özellikleri genelde değiştirilemez tanımlamalar olacaktır.

Bu sabit zihniyet düşünce tarzıdır. bu özelliklerimizin, becerilerimizin genel olarak taş gibi sert olduğu ve değişmeyeceği inancına sahibizdir. Belki  akıllıyım belki değilim eğer akıllı değilsem yapabilecek hiçbir şey yoktur.

Sonraki

9. Sabit bir zihniyet vererek düşmanlarınızı yok edin.

Son olarak, bunu düşmanlarınıza karşı da kullanabilirsiniz. İşyerindeki kişisel düşmanınız ile konuşurken, çok çalıştım, bu primi gerçekten hak ettim diyen rakibinize çok şaşırtıcı, sanki başarı için tüm yeteneklerle doğmuş gibisin! diyebilirsiniz. Ayrıca gereken tüm şansa sahip birisisin. Çok yakında başarısızlıkla başa çıkma yeteneklerini kaybedecekler, yeni beceriler geliştirmeyi bırakacaklar ve bütün gün evde oturup bomboş yemek ve reality şovlarını izleyecekler.

Dostlarınızla, çalışanlarınızla, çocuklarınızla ve kendinizdeki gelişim zihniyetini güçlendirmek için yapılan eylemleri övün. ne kadar çok öğrenirseniz o kadar çok ustalaşırsınız. Ve ne kadar çok ustalaşırsanız o kadar çabuk ünlü ve saygın olursunuz.

Sonraki
Hoşunuza gidebilir
youtube banner