Bitkisel tedavi alanında en çok tercih edilen tedavi yöntemlerine hammadde olmaktadır. Rezene çayı, hazımsızlık halindeyken içilirse kasları yumuşatıp, gevşeterek spazmları düzenler ve sancıları giderir.
Magnezyum bakımından zengin, içeriğinde B, C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum barındıran rezene birçok alanda geçmişten beri kullanılıyor.
Mide sancısı, mide bulantısı, karın ağrısı gibi yaşam kalitesini düşüren vakalarda kullanımı yaygındır.
3. Rezene Hakkında Altın Bilgiler
Rezene çayını kullanmak için önce nasıl yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz.
Rezene çayı hazırlamak için; aktarlardan yada marketlerden küçük paketler halinde bulunan rezene tohumunu alabilirsiniz. Yaklaşık 200 ml suyu kaynattıktan sonra içerisine 2 çay kaşığı rezene tohumu atılır (Rezene tohumunu sıcak suya atmadan önce öğütmeniz gerekiyor, eğer öğütme imkanınız yoksa kaşık yardımıyla ezerek ufaltmanızda yeterli olacaktır) 10 dakika demleye bırakıldıktan sonra süzgeç yardımıyla tohumlar süzüldükten sonra içilir. Rezenenin tadı acı geliyorsa içerisine bal katarak yada limon sıkarak içebilirsiniz.
Safra kesesi rahatsızlığı bulunanlara önerilmez.
Karaciğer ve böbrek yetmezliği bulunan hastaların kullanması önerilmez.
Annelerin gebelik döneminde sütü artırımı için rezene çayı içmesi oldukça yaygındır. Rezene içeriğindeki faydalı bileşiklerle anne sütünü artırır. Fakat rezene kan şekerini olumsuz yönde etkileyebilir buda gebelikte ciddi bir sorun yaratabilir.
Her ne kadar anne sütünü artırsa da gebelik dönemlerinde kullanım için kesinlikle uzman bir doktora danışılması ve görüş alınması gerekmektedir.
Birçok açıdan rezene çayının faydaları görülse de her kişinin sahip olduğu alerjik reaksiyon değerleri ve diğer kronik hastalıklar farklı olduğu için doktora sormadan tüketilmemesinde fayda bulunuyor.