Muz bozulur mu? Muzda koku var. Muzda koku olursa ne yapmalı? Muz, yüksek miktarda potasyum içerir. Tansiyonun düşmesine yardımcı olur ve c vitamini bakımından zengindir. Ancak muz konusunda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

Muzlar yanıltıcı olabilir. Olgunlaşmamış bir muz yemenin ummadığınız sonuçları olabilir.

Bu yazıda muz bozulur mu? Muz hangi durumlarda tüketilmemeli biraz buna değineceğiz.

3. Kahverengi bir muz mutlaka kötü bir muz demek değildir

Açık olmak gerekirse, muzlarınızın kahverengi olması veya dış kısımlarında lekeler olması, içindeki meyvenin tamamen güvenli olmadığı anlamına gelmez. Aslında, Pediatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme dergisinde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırma, olgunlaşmamış muzların aslında sindirim için kötü olabilecek daha fazla tanen ve nişasta içerdiğini buldu. Bu yüzden muzları yemeden önce olgunlaşmasını beklemek daha iyidir.

Kimi değerlendirmelere göre, kahverengi noktalı muzlar yemek için mükemmel derecede iyidir ve bazen tatlandıkları nedeniyle soyulduktan sonra tercih edilirler. Oldukça kahverengi hale gelen muzlar yine de soyulmalıdır, bu muzlar genellikle hala tamamen katıdır. Glisemik İndeks Nedir?

Bununla birlikte, muzların her biri yaklaşık 15 gram şeker içerdiğinden, şeker hassasiyeti olan kişilerin muz tüketimini sınırlamak isteyebileceğini unutmayın. Olgun bir muzdan daha az olgun olana kıyasla kan şekerlerinde biraz daha hızlı bir artış olabilir. Bu durum, genellikle yeşil muz yemeyi tercih edecek veya bir fark yaratacak kadar önemli değildir. Muzun büyüklüğü, daha fazla toplam karbonhidrat gramı içereceği gerçeğinden dolayı, kan şekeri artışı üzerinde olgunluktan daha büyük bir etkiye sahiptir.

Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner