Kabak, yazın tadını çıkarmak için canlandırıcı ve nemlendirici bir sebzedir. Buna ek olarak, bu özel sebze çeşitli vitaminler, mineraller ve polifenoller (aka, antioksidan görevi gören bileşikler) ile doludur. Ancak, kabakları nasıl yediğinize bağlı olarak, pek de eğlenceli olmayan bir yan etki yaşayabilirsiniz.

Kabağı çiğ yemeyi seviyorsanız, vücudunuza en uygun pantolonu giymek istemeyebilirsiniz. Çünkü bu sebze, selüloz adı verilen bir besin maddesi, bitki hücre duvarlarının yapısal bir bileşenini (sebzeyi sertleştirir) ve bir tür çözünmeyen lif içerir.

Selüloz, kabakların her yerinde bulunur ve çiğnemeyi diğer sebzelerden daha sert ve daha zor yapan şeydir. Bu önemli bir şey gibi görünmese de, bazıları için çiğ kabakların neden olduğu şişkinlik oldukça acı verici olabilir.

1. Kabağın yan etkisi

Huzursuz bağırsak sendromu olanlar için, çok fazla çözünmeyen lif, gastrointestinal kanalında gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlığa neden olabilir. Şişkinlikle ilgili yakın tarihli bir makalede, “Herkes şişkinlik yaşayabilir, ancak IBS gibi gastrointestinal sorunları olan kişilerin, özellikle belirli ‘tetikleyici’ yiyecekleri yedikten sonra aşırı şişkinlik vakalarıyla karşılaşması daha yaygındır.”

Hoşunuza gidebilir
youtube banner