Sağlıklı bir beden için vücudun pH dengesi çok önemlidir. Bu pek çok hastalığın önüne geçmek için gereklidir. Alkali su içmek kadar alkali beslenmekte son derece önemlidir.
Eğer bedeninizi asitlikten kurtarıp alkali yaparsanız bu durumda tüm organlar ve hücreler toksinler ile savaşıp onu vücuttan atmak yerine harcayacağı enerjiyi bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanır, obezite için yağ birikimini önler, kemikleri güçlendirir, cildi güzelleştirir. Alkali beslenmenin kuralları günlük hayatta uygulanabilecek tarzda olmaktadır.
- Besinler arasında alkali ve asidik olması ayrımı çok kolaydır. Genel olarak şöyle düşünebilirsiniz; alkali besinler daha çok yeşil yapraklı sebzeler, baharatlar ve bazı bakliyatlardır. Yani sağlıklı beslenme tarzında olmazsa olmazlar arasında olan kurallardır.
- Asidik besinler ise; yapay tatlandırıcı ve katkı maddesi bulunan gıdalar, rafine şekerli besinler, Ayçiçek yağından yapılmış ürünler, kola ve diğer asitli içecekler, paketli olan tüm ürünler, abur cuburlar.
En çok tüketilen alkali gıdalar ve özellikleri;
Limon
Limon asidik olmasına rağmen alkali özelliği ağır olan bir besindir. Üstelik tam bir C vitamini deposu ve karaciğer dostudur.
Yeşil Yapraklı Sebzeler
Yeşil yapraklı sebzeler alkali beslenmede en çok öneme sahip olan gıdalar grubuna girer. Özellikle ıspanak, pazı, kara lahana sebzeleri alkali değeri yüksek besinlerdir. Antioksidan ve lif açısından oldukça zengin besinlerdir. Üstelik sindirim sistemini rahatlatır.
Turp ve Ailesi
Özellikle kış aylarında bol bulunan ve alkali beslenmenin kuralları arasında olan turp, brüksel lahanası ve kara lahana alkali değeri yüksek olan sebzelerdir.
Kırmızı Biber
Kırmızı biber antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde stres için oldukça etkilidir. Fakat alkali beslenmede en önemli kural mevsiminde beslenmektir. Bu yüzden kırmızı biberde kendi mevsiminde tüketilmelidir.
Sarımsak
Özellikle tansiyonu sürekli yüksek seyredenlere sarımsak vermeleri boşuna değil. Burada sarımsağın alkali özelliğinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda doğal antibiyotik özelliğe sahiptir.
Buğday Çimi
Geçmişten günümüze kadar uzanan buğday çimi efsanesi doğrudur. Salatalara veya bitki çaylarınıza ekleyerek kullanmanız oldukça faydalı olacaktır.
Özellikle alkali beslenmenin kuralları arasında zamanında ve doğal beslenme yer almaktadır. Bunlar ise sağlıklı ve temiz beslenme kuralları arasında yer almaktadır. Bu yüzden temiz ve yeterli beslenmek her zaman ilk kuralınız olmalıdır.