Aşık olmanın pembe gözlüklerini taktığınızda, partnerinizi gerçekte olduğu gibi görmek zor olabilir. İlişkinin ilk günlerinde bulunan çoğu insan için bu nispeten zararsız olabilir ve birbirinizi tanıdıkça sevgilinizin küçük kusurlarını düzeltmeye yardımcı olabilir.

Ancak, bir narsiste çıkıyorsanız, bu tehlikeli bir teklif olabilir; ilişkinizin temelini bozan ve sizi duygusal zarara karşı savunmasız bırakan bir teklif!

Unutmayın: Bir narsisin bencilliği ve manipülasyonu karşısında sağlıklı sınırlar koymak ve ruh sağlığınızı korumak zor olabilir.

1. Asla Kabul Etmezler

Partnerinizin sıklıkla çatışma ya da kaos yaratıp yaratmadığına dikkat etmek elbette önemli ancak narsisizmin en büyük belirtisinin sonrasında nasıl davrandıklarında yattığını söylüyor.

Birçok narsisist asla özür dilemez ve sizin devam etmenizi bekler. Ancak özür dileyebilenler bile, özür diledikten sonra durumun bittiğini ve yaşadığınız ihanet, yaşadığınız acı, neden oldukları acılar hakkında herhangi bir duyguya sahip olmaya devam ederseniz, inanılmaz derecede sabırsızlanmaya veya hatta sizin hala bundan ‘büyük bir mesele’ çıkarmaya çalışmanız gerçeğine kızmaya başlayacaklarını beklerler, diye açıklıyor ilişki koçu.

Bunun bir narsisin kendini başkalarının yerine koyamamasından ve durumları farklı bir perspektiften hayal edememesinden kaynaklandığını belirtiyor. “Onlar bunu kendi perspektiflerinden görüyorlar ve onlar için önemli olan tek perspektif bu. Onlar haklı, siz haksızsınız, sonsuza dek, hikayenin sonu,” diyor. Yani bu durumu onlar öyle görüyor.