Herkesin eşit olduğu ve her şeyden mutlu olan insanları barındıran Küba’da hayatın daha kolay olduğunu söylenirken neler yaptıkları her zaman merak konusu olmaktadır.

Küba da hayat nasıl geçiyor sorusuna her zaman cevap aranmakta ve neden bu kadar mutlu oldukları merak konusu olmaktadır.

Gerçekten Küba da hayat çok daha güzel mi acaba? Yoksa sadece dışarıdan mı bu kadar güzel ve mutlu görünüyor insanlar? Şimdi bunlara en doğru cevapları bulabilmek için küçük bir araştırma yapalım.

1. Küba’da Hayatın En Güzel Yanları

Küba’nın adı haline gelen Fidel Castro 1955 yılında 26 Temmuz Hareketi’ni başlatması ile tam olarak ülkenin kaderi değişiyor. Diktatör Batista’ya karşı gerilla savaşı başlar ve 10 Ocak 1959 yılında ülkeden kaçması ile Castro’ya bağlı olan bin kişilik gerilla grubunun başkent Havana’ya girmişler.

Böylece Sosyalist Küba devri başlamıştır. Klasik arabaları, rengarenk evleri, sokak şarkıcıları ve mutlu insanları ile Küba en huzurlu ülkelerin başını çekmektedir. Nüfusu çok fazla olmayan Küba bir ada ülkesidir. İnsanların birbirleri ile son derece iyi anlaştıkları ülkenin her yıl ziyaretçileri çok daha fazla artarken yabancı turistlerin en uğrak yeri haline gelmiştir.

Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner