Pilavı kim sevmez yalnız ölçüyü kaçırmayın şekeri yükseltir. Size leziz mi leziz havuçlu tavuklu pirinç pilavı tarifi vereceğiz.

Bir de böyle deneyin bakalım. Pirinç pilavı yapılması kolay gibi görünen ama hassas olan ölçüleri tutturamadığınızda, başarısızlıkla sonuçlanabilen bir yemektir.

Sizi tüm bu risklerden kurtaracak harika bir bir pilav tarifi veriyoruz. Yemeğimizin lezzetli ve kıvamında olması için aşağıdaki tarifi uygulayınız.

Havuçlu Tavuklu Pirinç Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav severlere zengin bir tarif öneriyoruz.

Malzemeler

  • Parçalanmış yarım porsiyon tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy havuç
  • yarım çay bardağı zeytinyağı bir yemek kaşıgı margarin
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( haşlayacağımız tavuk için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( pilavımız için)

Şimdi hazırlanışına geçelim.

Hazırlanışı

Öncelikle parça olan tavuklarımızı güzelce yıkayalım. Düdüklüye atalım, 6 su bardağı su ilave edelim. 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirelim. Haşlanmış olan tavuklarımızı alalım güzelce ayarlayın.

Pilav tenceremize yarım çay bardağı zeytinyağı ile bir kaşık margarinimizi koyalım erirken 2 adet orta boy havucumuzu rendeleyelim erimiş olan yağımızın içine atalım. 3 dakika kavuralım, yıkamış olduğumuz 2 su bardağı pirinci içine atalım ve güzelce 3 dakika kavuralım.

4 su bardağı haşlanmış olan tavuğun suyundan ilave edelim. 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Ocağın altını kapatıp didiklediginiz  tavuğu pilavın üzerine güzelce yayalım kapağını kapatıp sofra bezine sardıktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakalım.

Evet nefis havuçlu, tavuklu pirinç pilavı hazır, üzerine isteğe bağlı kimyon karabiber atabilirsiniz.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner