Benmari usulü aslında sıcak su banyosu için biraz süslü bir terimdir. yiyeceklerin etrafında yumuşak ve homojen bir ısı yaratmak için, çikolata eritmek, muhallebi ve terrin gibi hassas yiyecekleri pişirmek için kullanılır. Peki nasıl?

Muhallebi kıvamında olmasını istediğiniz tüm karışımlar için uygun bir kase, kızartma tavası veya güveç kabı kullanabilirsiniz.

Bu yemeği temiz bir mutfak havlusu ile sıralayın. Bu, su döktüğünüzde Cupcake kaselerinin kaymasını önler. Öncelikle büyük bir tencereye su ile doldurup kaynatın ve suyu alacağı kadar büyük bir pişirme kabına ve Cupcake kaplarının veya kaselerinin etrafına dökün. Suyu dökerken sıçratmamaya dikkat edin. Su kaplarınızın yarısına kadar gelmelidir. Yeterince su yoksa tekrar su kaynatmak yerine sadece sıcak musluk suyu ekleyebilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından su ve benmari usulünü uyguladığınız kabınızı fırına veya ocağınıza yerleştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey suyun hep sıcak kalması ancak kaynama ve buharlaşma seviyesine gelmemesidir. Eğer su benmari olmadan buharlaşırsa biraz daha sıcak musluk suyu ekleyin. Dilerseniz benmari usulünü kullanırken bir yandan yemeğinizi yapabilirsiniz. Yemeğinizi yaparken mutlaka arada benmari usulü yaptığınız muhallebiyi kontrol edin.

Su yiyecek ile ocağın doğrudan temas etmemesini sağlayan bir ısı bariyeri oluşturarak benmari usulü yaptığımız muhallebinin yavaş ve eşit bir şekilde ve en önemlisi hiç lezzet kaybı yaşamadan pişmesine yardımcı olacaktır. Bu lastik kenarlara sahip ve kuru olmayan krem gibi bir muhallebi elde etmenin anahtarıdır.

Bu yöntemi sadece muhallebi veya Cupcake değil, çikolata gibi eritirken pişirmek istemediğiniz her türlü besin kaynağında yapabilirsiniz. Çikolatanızı benmari usulünde eritmeniz sayesinde lezzeti ve pişirilmesi nedeniyle oluşacak tüm tat kaybı ve sorunlardan kolaylıkla kurtulmuş olacaksınız.

Hoşunuza gidebilir
youtube banner