Organ işlevi söz konusu olduğunda, bağırsak 100 milyondan fazla nörona sahip bir güç merkezidir. Omurilikten veya periferik sinir sisteminden daha fazla hücreye sahip olan bağırsak hassastır ve hatta merkezi sinir sisteminden ayrı bir varlık olarak kabul edilir.

Günlük aktivitenin çoğunu kontrol ettiğinden, dikkatli beslenme ve sağlıklı alışkanlıklar yoluyla onu korumak önemlidir. Bazı insanlar, tüketildikten sonra kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerine ne olduğunu düşünmeyebilir. Gerçek şu ki, yiyeceklerde bulunan besinleri parçalayan, sindiren, emen karmaşık bir organ ve yapı sistemi vardır.

Yiyecekler yemek borusundan mide-bağırsak yoluna gider gitmez en basit şekline parçalanır. Bazı besinler farklı bölgelere dağılmak üzere kan dolaşımına girer. Sağlıklı bakteriler enfeksiyonlar ve mantarlarla savaşırken, bağırsaklar genel sağlığı korumak ve bu besinleri dağıtmak için beyinle iletişim kurar. Bununla birlikte, sindirim söz konusu olduğunda, bağırsağın kendine ait bir zihni vardır ve işini yapmak için beyinsel ipuçlarına ihtiyaç duymaz. Acilen tuvalete gitmeniz gerektiğinde dahili alarm sisteminize teşekkür edin.

1. Anatomi Erkekler ve Kadınlar Arasında Nasıl Farklılaşır?

Konu bağırsak olduğunda erkekler ve kadınlar doğal olarak farklı bir anatomik yapıya sahiptir. Her biri aynı organlara sahip olsa da, farklı çalışırlar. Yemek borusu ve mide kadınlarda daha kuvvetli açılıp kapanır. Ayrıca erkeklerden daha az mide asidi üretirler, bu da daha az ülsere ve daha az yemek borusu hasarına yol açar. Yiyecekler kadınların vücudunda daha yavaş hareket etme eğilimindedir ve bu da mide bulantısı, şişkinlik ve mide iltihabını daha yaygın hale getirir.

İrritabl barsak sendromu hastalığı da kadınlarda daha sık görülür çünkü daha uzun ve daha yavaş boşaltan kolona sahiptirler. Kronik kabızlık, ishal ve kolon kanseri, kadınları erkeklerden daha fazla etkileme eğilimindedir. Hamilelik sırasında, kadınlar ayrıca ekstra hormon seviyeleri nedeniyle sindirim değişiklikleri ve bebek nedeniyle organ yerleşiminde bir değişiklik yaşarlar ve bu da gıda asimilasyonunu da etkileyebilir.

Bağırsakların uyarı işaretlerine geçelim. Sonraki butonuna tıklayarak okumaya devam edin.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner