Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’da oturum izni alabilmeleri için izlemesi gereken adımları sizler için derledik.

Almanya’ya belirli süreli ziyaretler yapmak için Schengen vizesi almak yeterli. Schengen vizesi ile Almanya dahil 3 ülkeyi ziyaret etmek mümkün olsa da bu vize ile oturum hakkına sahip olunamıyor. Almanya’da herhangi bir nedenle 90 günden fazla kalmanız gerekiyorsa Almanya oturum izni almanız gerekiyor.

Türkiye’de Almanya oturum izni veren Almanya’ya bağlı Yabancılar Dairesi ile sürdürülmesi gereken işlemler gidiş nedenine göre farklılık gösteriyor. Almanya’ya neden, ne kadar süre ile gideceğiniz Almanya oturum izni alma sürecinizi belirliyor.

3. Evlilik ile Oturma İzni Alma

Evlilik sebebiyle Almanya’da yaşayacak olan kişiler yabancılar dairesine giderek oturma izni başvurusunda bulunmalıdırlar. Eş durumundan alınan oturum izinlerinin süresi 3 yıldır. Süre dolduğunda oturum izninin uzatılması için gerekli olan süreç başlatılmalıdır. Eş durumuyla alınan oturma izinleri boşanma halinde süre dolmasa bile sona erer.

Eş durumuyla oturma izninin alınması için başvuran kişinin reşit olması, orta seviyede Almanca bilmesi, Almanya’da oturan eşinin en az bir yılı doldurmuş olması gerekir.

Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner