Diyabet, yaş, aile geçmişi vb. ne olursa olsun hem yaşlıları hem de gençleri etkileyen kronik bir durumdur. Tip 1 ve Tip 2 diyabet genel sınıflandırmalardır. Tip 2 genellikle yaşlılarda görülürken Tip 1 gençleri, hatta çocukları hedef alır.
İlaçlar, egzersizlerin yanı sıra yemek, yani diyet diyabetin kontrolünde ve yönetiminde kilit rol oynar. İyi bir diyet diyabetin tersine çevrilmesi için bir anahtardır. Burada, diyabetli kişinin kaçınması gereken yiyecekleri listeliyoruz.
Ancak önce insülin seviyesinin yükselmesi vücudunuzu bakın nasıl etkiliyor ve sizi zayıflatıyor bundan bahsetmek istiyoruz.
11. Kötü Yaşam Tarzından, Sigaradan ve Alkolden Kaçının
Obezite, kötü yaşam tarzı, stres, sigara ve alkol, kalp sorunları, böbrek sorunları, sinir hasarı, göz hasarı vb. gibi diyabet komplikasyonlarının riskini artırabilir. Birçok kronik diyabet hastası, diyabetik nöropati ağrısı yaşayabilir. Bu nedenle, sağlıklı kiloyu korumak, düzenli egzersiz yapmak, sigara ve alkol tüketimini bırakmak, yeterli uykuya sahip olmak, günlük stresi yoga ve meditasyon yoluyla yönetmek Diyabeti etkin bir şekilde kontrol etmek ve yönetmek için gereklidir.
Her zaman glisemik indeks, karbonhidrat sayımı ve kan şekeri seviyenizi yönetmek için yemek planlama araçlarına bağlı kalın. 30 gram lif, günlük %20 protein alımı ve kolesterolü 200 miligram/gün ile sınırlamak, şeker seviyenizi yönetmenize son derece yardımcı olur.
Örneğin: Karnabahar, brokoli ve lahana gibi nişastalı olmayan sebzeleri bolca yemek, karpuz, böğürtlen, çilek, şeftali gibi düşük karbonhidratlı meyveler, zeytin, ayçiçeği gibi doymamış yağlar ve kanola yağı orta miktarda yemek, avokado gibi besinlerden faydalanın.
Toparlarsak, sağlıklı bir yaşam tarzı ve iyi bir diyet planı benimsemek, yavaş yavaş diyabetin tersine dönmesine yol açan kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.