Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan turşular Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hazırlanmaya başlıyor.

Yazın hazırlanan turşulardan daha fazla içeriğe sahip olan kışlık turşular birçok hastalığın da önleyicisi olarak biliniyor.

Alacağınız malzemeler ile evde pratik tuşu hazırlama sayesinde tüm kış sofranızda turşu bulundurabilirsiniz.

Sonraki

2. Hazırlanışı

Hazırlama aşamasında öncelikle yapılmasın gereken şey tüm sebzelerin güzel bir şekilde yıkanmasıdır. Daha sonrasında ise sivri biberi ve kırmızı biberi uçlarından az bir şekilde keserek içlerine turşu suyu girmesi için yer açın. Beyaz lahanayı orta kalınlıkta doğrayarak malzemenizin içerisine dahil edin. Özellikle evde pratik turşu hazırlama için püf nokta hıyarların üzerinde bıçakla küçük delikler açmak oluyor.

Bu sayede içerisine turşu suyu girerek hıyarların yumuşamasını sağlar. Havuçları ve karnabaharı doğrayarak malzemeye dahil edin. Daha sonrasında ise yeşil domatesi isteğe bağlı olarak bütün yada bölerek malzemeye ekleyebilirsiniz. Taze fasulyeyi de istenmesi halinde bir kaç parçaya bölüm kullanmakta sakınca bulunmuyor. Limonları ise halka şeklinde dilimleyerek turşu malzemeleri ile karıştırılması gerekir.

  • Malzemelerin hazırlığı yapıldıktan sonra turşu yapılacak bidon yada kavanozun dibine nohutları koyun,
  • Bir sonraki adımda karışık olarak tüm sebzeleri yerleştirin ancak yerleştirme esnasında aralarına sarımsak eklemeyi de unutmayın.
  • Kavanozun kenarlarına ise limon dilimleri yerleştirin.
  • Turşu suyu malzemelerini karıştırıp hazırladıktan diğer malzemelerin içerisine yavaş bir şekilde ekleyin.

Bu işlemler yapıldıktan sonra turşuyu güneş görmeyen yerde bekleterek evde pratik turşu hazırlama işlemini tamamlamış olursunuz. Sebzelerin suyun üst kısmına çıkmamasını istiyorsanız kavanozun en üstüne maydanoz ekleyebilirsiniz.

Sonraki
Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner