Çocuklar mikro organizmaların yaydığı hastalıklardan en kolay etkilenen yaşlardadır. Okulda, parkta, misafirlikte kısacası toplumun olduğu her yerde çocuklara karşı riskler bulunmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde hassasiyet yaşayan bünyeleriyle dirençleri azalan çocuklar çok çabuk hasta oluyor.

Sonbahar mevsimiyle birlikte kışa geçişi yaşadığımız şu dönemde ise anne ve babaların korkulu rüyası grip; öksürük, ateşlenme, halsizlik olarak çocuklarda kendini gösteriyor. Çocukları hasta olmadan önce korumanın en etkili yolu aşı yaptırmaktır. Soğuk algınlığının sebebi virüslerdir; solunum yolu ve temas halinde bulaşır genellikle, 200’den fazla farklı virüs çeşidi bulunuyor ve yaşam ortamları günlük hayatımızda birçok kez kullandığımız ve temas ettiğimiz şeyler.

Gripten Korunma Yolları

  • Zencefil tozu öğütülerek yemeklere katılabilir, nar, portakal, havuç suyu tüketimi direnci artıracaktır.
  • Tavuk çorbası bağışıklık sistemini rahatlatır ve direnci artırır.
  • C vitamini bakımından zengin besin kaynakları tercih edilmeli; ayrıca günlük 2 gram C vitamini alınması yeterli görülürken sigara kullanan bireylerin bağışıklık sistemi sigara içmeyenlere göre daha zayıf olduğu için C vitaminini daha fazla tüketmelidirler.
  • Güne başlarken kahvaltıya doğal gıdalar bakımından ağırlık verilmesi ve portakal suyu tercih edilmeli, günün en önemli öğünü olan kahvaltı virüslere karşı direnç için önemlidir.
  • Güneşli günlerde çocukların üşütmeden hava almaları ve güneş sayesinde D vitamini oluşumuyla direnç sağlamaları önemlidir.
  • Çocukların uzun süreli olarak bulundukları ortamın hava sirkülasyonunun sağlanması hem virüs oluşumunu önler hem de çocukların virüs kapma ihtimallerini azaltır.
  • Konsantre yiyecekler ve meyveler yerine taze yiyecekler tercih edilmelidir.
  • Evde klima kullanıyorsak bakımlarının ve temizliklerinin yapılmasına özen göstermeliyiz. Hava sıcaklığını dengelemek için kullandığımız klima virüsleri yayıldığı bir düşmana dönüşebilir.
  • El temizliğine olabildiğince özen gösterilmeli ve hapşırırken el ağıza tutulmalıdır.
  • 6 aydan küçük bebeklerin, yumurta akına alerjisi olanların ve hamileliğin ilk 3 ayında olanların grip aşısı olması önerilmez.

Grip yada soğuk algınlığına yakalanan çocuğun rutin süre olan 1 hafta içerisinde iyileşmesi beklenir. İlk bir haftalık süreç içerisinde uyku, beslenme, aktivite gibi konularda düzensizlik varsa giderilmeli ve olabildiğince dinlendirilmeli. Ayrıca ateş sürekli kontrol edilmeli, en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek tedavi süreci hakkında destek alınmalı ve riayet edilmelidir. Bir haftalık süreç içerisinde hastalık iyileşmez ise devamında antibiyotik ilaç kullanımı doktor kontrolünde sağlanmalı ve istirahate devam edilmelidir.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner