Alerjisi olan hastalar, dönemsel olarak sıcak / soğuk süreçler için klimaları ısıtıcı veya soğutucu olarak kullanırken, bazı hususlara istinaden bilgi sahibi olmalı ve temkinli adımlar atmalıdır. Çünkü aşırı klima kullanımı ile gribal hastalıklar, viral enfeksiyonlar, alerjik hastalıklar, yüz felci, burun kanaması, kas ağrıları, zatürre gibi hastalıkların öne çıktığı görülmektedir.

Alerjisi Olanlar Klimaya Karşı Neden Dikkatli Olmalıdır?

Genel olarak klimadan en fazla etkilenen kişiler ise nezleli hastalardır. Klimaların bu hastalarda ki yarattığı etki, diğer kişilere istinaden 3 katıdır ve bu tip kişilerde sürekli hastalık belirtileri mümkün olmaktadır. Klima alerjisi olan hastalar, şu önlemleri ve adımları uygulayarak en az etkilenme fırsatlarına da sahip olabilirler;

  • Alerjisi yoğunlukta olan hastalar, bulundukları ortamlarda ki klimalara istinaden bakımlarının düzenli olarak yapılıp, yapılmadığı konusunda bilgiler almalıdır. Bakımsız klimalarda yer alan bakteriler, insanlar ile çok çabuk temasa geçer ve bununla beraber burun tıkanıklığı yaratılır. Bu durumu takip eden birçok hastalık ise sizlerin solunum yolları ile ciğerlere çekmenize neden olur.
  • Klima esintisi yüze doğru olmamalıdır! Bu durum uzun sürerse yüz felci hastalıkları ile karşı karşıya kalma riski çok fazladır. Soğuk hava üflenmesi, cam açık araba seyahatleri, klima kullanımı gibi birçok durum, yüz felcine neden olmaktadır.
  • Klima alerjisi olan hastalar, özellikle klimaların yoğunlukta çalıştığı bir alanda iş yapıyorsa, bu alandan olabildiğince uzaklıkta durmalıdır. Özellikle risk grupları şeker hastaları, alkol bağımlıları, yaşlılar ve bebekler, kemoterapi gören veya yeni sonuçlanmış kanser hastaları, kortizon tedavisi gören hastalar, akciğer veya böbrek rahatsızlığı olan kişilere daha çabuk bulaşabilmektedir.
  • Sigara içen kişilerde klima hastalığı görülme riski çok yüksektir. Yaygın olarak kas ağrıları, baş ağrıları, ishal, kusma, ateş gibi durumlarla kendisini gösterir. Bu gibi belirtileri olan kişiler sağlık kuruluşlarına başvurarak antibiyotik tedavisi ile bu hastalıklardan kalıcı olarak kurtulabilir.

Bu gibi belirtiler ile ön plana çıkan klima hastalığı, klima alerjisi olan hastalar için büyük bir risk teşkil etmektedir. Kişiler klima rüzgarına maruz kalmamalı, klimanın vurduğu en uzak noktaya oturmalıdır. Bunun yanı sıra klimaların belli zaman aralıkları ile ısısının düşürülmesi ile kullanılması önem taşımaktadır.

Klima Hastalığına Yakalanan Kişi Ne Yapmalıdır?

Eğer klima hastalığına yakalandıysanız vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşlarına gitmenizi ve tedavi süreçlerini bu alanda başlatmanızı öneriyoruz. Doktorlar tetkikleri tamamladıktan sonra sizlere antibiyotik tedavisi uygular ve dönemsel aralıklar ile kontroller sunar. Bu kontroller sayesinde bakterilerin vücuttan atılması ve klima alerjisi olan hastaların daha yoğunlukta sonuçlar elde etmesi amaçlanmaktadır. Bu süreç zarfıyla alakalı doğru bilgiler edinmek ve ek olarak hizmetlerden faydalanabilmek adına mutlaka klima alerjinizin olup, olmadığı hususunda kesin bilgiler edinmelisiniz. Maalesef ki bu rahatsızlık hiç belirti göstermeden, ortalama 40 yaşında da kendisini ortaya çıkartabilmektedir.

Sevdiğim şeyler hakkında içerik üretmeyi seviyorum. Yazar arada gezer tozar. İçerik üreticisi.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner