Jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumlarından çıkarılan yağ benzeri mum kıvamında bir yağ çeşididir.

Jojoba bitkisi güneybatıda Amerika Birleşik Devletleri’ne özgü bir çalıdır. Arizona, Güney Kaliforniya ve Meksika’nın çöl bölgelerinde yetişir. Üreticiler 1970’lerde kozmetik ve gıdalara bu yağı eklemeye başladılar.

Birçok alanda kullanılabiliyor. En popüler kullanım alanlarından biri ise kozmetik ürünleridir. Çeşitli saç, cilt ve tırnak ürünlerinde bulunur. Günümüzde birçok türde güzellik ve saç bakım ürünlerinde Jojoba yağı bulmanız muhtemeldir.

1. Saç Bakımında etkisi nedir?

Jojoba yağı saç bakımında kullanılabilir. Çeşitli faydaları vardır.

  • Jojoba yağı yağlı bir bileşime sahiptir, bu nedenle nemlendirici olarak kullanılabilir.
  • Saçta kuruluk, saç kırılması ve ayrık uçlara karşı ek koruma sağlamak için saç kremlerine de eklenebilir.
  • Jojoba yağı ayrıca kafa derisini nemlendirir ve kepek ilacı olarak kullanılabilir.
  • Jojoba, C vitamini, B vitaminleri, E vitamini, bakır ve çinko dahil saçları besleyen vitaminler ve mineraller bakımından zengindir.
  • Saçları güçlendirdiği için jojoba yağının saç dökülmesini önleyebileceği ve saç kalınlığını artırabileceği düşünülmektedir.
  • Saç dökülmesine yol açan kuruluğu önleyerek saç köklerini nemlendirmesidir.
Hoşunuza gidebilir