Doğanın bir mucizesi olan bu bitki; ülkemizde farklı yörelerde it gülü, gül elması, yaban gülü gibi isimlerle tanınır. Çoğu bitki çayı gibi kuşburnunu da yalnızca kış aylarında tüketiyoruz.

Mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi bir C vitamini kaynağıdır. Ancak bilinmeyen bir yönü vardır ki; kuşburnu, limondan altmış kat daha fazla C vitaminine sahiptir.

Kuşburnu yüksek C vitamini kaynağı olarak genellikle çay olarak tüketilir. Soğuk algınlığında ve grip olduğumuzda ilk devayı aradığımız adreslerden biri olan kuşburnunun diğer faydaları nelerdir?

Sonraki

2. Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?

Kuşburnunun bu kadar fazla faydasını saydıktan sonra, elbette tüketimi en kolay hali olan çayının tarifini sizinle paylaşmalıyız.

Kuşburnu çayı tarifi: Kuşburnu çayını tek başınıza içecekseniz, 5-6 tane kuşburnunu havanda hafifçe ezmelisiniz. Ardından kaynamış bir bardak su ile ufak bir çaydanlığın içinde 10 dakika demlenmesini beklemelisiniz. Bu noktada vurgulamak istediğimiz, kuşburnu kaynatılmamalıdır. Kaynatıldığı takdirde içindeki vitaminlerin bir kısmını kaybedecektir.

Kuşburnu çayını yapacağınız kişi sayısı arttıkça, bir kişi için 5-6 kuşburnu sayısına sadık kalarak ölçüyü artırabilirsiniz.

Sonraki
Özgün yazılar ve çevirilerle hayatları renklendirmeye çalışan 'iyi niyetli' blog.
Hoşunuza gidebilir
youtube banner